Главният прокурор Иван Гешев се срещна със Стоил Христов, който бе задържан в Армения по искане на властите на Киргизстан. След намесата на български институции, включително Прокуратурата на Република България, Стоил Христов бе освободен и се прибра в страната.

Стоил Христов благодари на главния прокурор за положените усилия за неговото освобождаване.

На срещата в Съдебната палата присъства и майката на Стоил Христов.

Главният прокурор Иван Гешев подари икона на Св. Богородица Умиление на семейството като подчерта, че тя е специално за сина на Стоил Христов - Алекс, който с протест пред Министерството на външните работи през февруари 2020 г. алармира за случая.

Христов се завърна в България през юни, след като прекара 7 месеца в арменския затвор при тежко здравословно състояние. Той беше задържан по искане на Киргизстан за административно престъпление, което по принцип не се наказва с лишаване от свобода. Христов имаше обвинение, че е преминал незаконно границата на Киргистан с Казахстан. Ссемейството му разказа, че Христов е преминал със самолет. Той продавал оборудване за бинго зали и като част от работата си от 2017 година насам той ходил два пъти в страната без да има никакъв проблем. 

Синът му излезе на самотен протест, защото според семейството, държавата не реагирала на сигналите им. След това дипломатите ни се активизираха. Четири месеца по-късно Киргизстан оттегли обвиненията и Стоил Христов се прибра в България като свободен човек.