Отново същият #FAKENEWS Трябва да им се признае, че са упорити, но обидно подценяват интелигентността на българина. Това написа в профила си в Twitter главният прокурор Иван Гешев и постна линк към прессъобщение от ДАНС за установени неистински новини, публикувани за него.

От ДАНС съобщават, че в агенцията е получен сигнал от гражданин, касаещ наличието на документ с подпис на директора на САД "Финансово разузнаване"-ДАНС и съдържащ твърдение за налични големи суми в банкови сметки зад граница на името на главния прокурор на България. Установено е, че посоченият в сигнала документ е бил обект на публикация без автор на сайта actualno.com от 23.10.2019г.

"В тази връзка припомняме, че по случая в ДАНС е извършена проверка, установено е, че документ с такъв номер и съдържание не е създаван и той е неистински", допълват от ДАНС.

Резултатът от проверката е отразен в сайта на агенцията, раздел "Информация", със следното съобщение от 23.10.2019 г.:

Във връзка с журналистически материал от 23.10.2019 г. в сайта actualno.com със заглавие "Пере ли пари единственият кандидат за главен прокурор? (ДОКУМЕНТИ)", без автор, в който е публикувано копие от писмо на бланка на Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) с рег. № ФР-10-7326/04.11.2015 г., подписано от директора на САД ФР - ДАНС, в Агенцията е извършена проверка и е установено, че документ с такъв номер и съдържание не е създаван в ДАНС.