Делото на бившия футболист Мартин Петров, което води срещу банкова институция за 3,8 милиона лева не успя да тръгне днес. Причината е частна жалба на ответника, по която все още не се е произнесъл Софийският апелативен съд.

Според Петров парите са източени от сметките му в рамките на 10 години. От банката отричат измама и твърдят, че сумите са изплащани по надлежния ред.

Бившият национал пристигна в зала 5 на Софийски градски съд заедно с жена си Ралица и 4-ма адвокати от кантората "Табакови". Той коментира, че се чувства измамен и очаква да си възстанови по съдебен път изработените в чужбина милиони, които държал в 13 сметки в банката.

"Никога не съм се съмнявал, че може да се стигне дотам и да бъда измамен", заявява Петров. "Бил съм част от частното банкиране и съм разчитал на банката", допълни той.

Мартин Петров пристигна в зала 5 на Софийски градски съд заедно с жена си Ралица

Снимка: Булфото

Според футболиста, парите му изчезнали, като без негово съгласие и подпис са извършени над 450 платежни операции. Сумите са нареждани на трети лица, които Мартин Петров твърди, че не познава. Сред тях е и съпругът на личната банкерка на футболиста, която след раздухването на случая, е в неизвестност, а преди това е уволнена, но Петров не е уведомен за това.

Защитата на банката твърди, че парите са превеждани по надлежния ред, а част от сумите са отишли при роднини на футболиста. Тези хора са привлечени като съизвършители и тепърва ще доказват, че не са взимали пари, както твърдят. Хартиени копия на платежните нареждания не се пазели, тъй като законът не го изисква. Експертизи ще изясняват дали подписите на пълномощните са фалшифицирани.

Делото продължава на 14 март.