Бизнесменът Ветко Арабаджиев беше екстрадиран в България късно снощи. Полетът с него от Испания закъсня с близо час.

От летище София той беше отведен директно в следствения арест, съобщава bTV.

Досега бизнесменът беше задочно обвинен в извършване на данъчни престъпления и пране на пари.

Кадър: bTV

Предстои днес специализираният съд да реши дали да го остави за постоянно зад решетките. Все още няма решение за екстрадицията на съпругата му Маринела.

Семейството беше задържано през март в къща край Барселона. Синът им Вълчо Арабаджиев преди дни излезе на свобода срещу рекордно високата гаранция от половин милион лев.

Ветко Арабадживе бе обявен за международно издирване в Шенгенската информационна система от 31.08.2018 г., въз основа на Европейска заповед за арест, издадена от Специализираната прокуратура, за участие в организирана престъпна група, укриване на данъци в особено големи размери, данъчни престъпления и изпиране на имущество придобито от престъпна дейност, съобщават от МВР.

След осъществена комуникация между бюрата "СИРЕНЕ" на България и Испания, българският гражданин и съпругата му бяха задържани от испанската полиция в Барселона на 07.03.2019 г.

Предаването на 63-годишния мъж на българските власти бе осъществено след решение на втори съд в Испания, който уважи искането на Специализираната прокуратура за екстрадиция, допълват от полицията.