До 3 години затвор грозят родителите на 15-месечното момиченце, което падна от втория етаж на кооперация на пловдивския бул. "Хаджи Димитър". Районната прокуратура в Пловдив наблюдава досъдебно производство за това, че родител е оставил лице, намиращо се под родителски грижи без надзор и с това е създал опасност за неговото физическо здраве и развитие, съобщиха от държавното обвинение.

Инцидентът е станал на 6 септември около 18.30 часа. Тогава на тел. 112 е подаден сигнал за падналото от втория етаж дете. На място е пристигнал полицейски екип, който установил, че от прозорец на втория етаж на постройката е паднало момиченце на 1,3 г. Детето е настанено в болница с тежка черепно-мозъчна травма, като към момента състоянието му е стабилно.

По досъдебното производство са извършени процесуално-следствени действия - оглед на местопроизшествието, изготвен е фотоалбум, разпитани са свидетели и родителите на детето. За случая е уведомена Агенцията за закрила на детето, като е възложено нейни служители да се запознаят със случая и изготвят социален доклад, който да бъде представен по досъдебното производство.

По неофициална информация в момента на инцидента родителите на момиченцето - Румен и Златка спели пияни. Алкохолните проби на родителите - близо 1.9 на бащата и 1.2 промила на майката със сигурност ще се разглеждат като утежняващо вината обстоятелство, съобщи "Трафик Нюз". 

Работата по случая продължава, извършват се активни действия по разследването за установяване на фактическата обстановка.