Задържаният данъчен служител с подкуп от 15 000 лева може да получи наказание от 10 години лишаване от свобода. Това каза ръководителят на Софийска градска прокуратура Емилия Русинова пред Нова телевизия.

Тя заяви още, че са използвани всички видове специални разузнавателни средства по време на наблюдението му, което продължило повече от месец. По думите й към настоящия момент по досъдебното производство няма данни за други прояви на задържания Любомир Савов.

Служителят на НАП бе заловен от антимафиотите в момента на получаване на подкупа. Парите са дадени в автомобила, в който е осъществена срещата между управителя на фирмата и обвиняемия.

Наблюдаващият прокурор и разследващият са органите, които в момента са преценили как да извършат процесуално-следствените действия”, обясни градският прокурор на София и добави, че за разлика от ареста на Десислава Иванчева, парите от подкупа за Савов не са били броени на мястото на ареста.

По думите на Русинова, досъдебното производство е образувано конкретно по повод действията на служителя по отношение на дружеството в ревизионния екип.

Тя обясни, че обвиняемият е бил част от ревизионния екип проверявал търговското дружество. Към настоящия момент по делото няма доказателства ревизионното производство да е приключило и да са установени данъчни задължения в размер на 800 000 лв. неплатени задължения на фирмата.