Искам да кажа, че ние действително сме болни. Психическото ни състояние е на критичния минимум за психическо и физическо оцеляване. Аз не виждам какво лошо има да сме вкъщи, за да може да станем активни в своята защита, за която от доста време се борим, за да може да сме равни с прокуратурата. А прокуратурата какво прави? Смазва ни и ние ставаме безмозъчни. Коя е прокуратурата, че да ме обрича да оставам без деца? Това попита в ефира на Нова телевизия подсъдимата бивша кметица на "Младост" Десислава Иванчева.

По думите й, нито един от свидетелите не е казал, че тя е искала подкуп за лични цели и че парите са "влезли в моя джоб".

"Какъв е проблемът да ме пуснат под домашен арест, за да си направя ин витро?", добави Иванчева.

Тя бе категорична, че в апартамента й е бил намерен само един документ и то за дарение към Община Младост.

"Ние разкрихме кражби за над 15 млн. лева, откраднати от държавата и общината", разясни бившата районна кметица.

Иванчева каза още, че допуска, че третият арестуван по случая - бившия кмет на "Младост" Петко Дюлгеров, може да е искал подкупи от нейно име.

"В България няма да имаме справедливо решение на делото", каза още Иванчева.

Заместничката й Биляна Петрова пък заяви, че е живяла и в студентско общежитие и не е родена със сребърна лъжичка в устата, затова лошите условия в ареста я плашат по-малко. Тя определи ареста, в който подсъдимите очакват присъда, като "съвременен концлагер". Като конкретен пример в подкрепа на това свое твърдение, тя посочи, че мъже надзиратели наблюдават жените, докато ползват откритата тоалетна.

"Други неща ме плашат повече - психическият тормоз, който се осъществява. Освен това тоалетната е открита, мъжете, които са надзиратели ни наблюдават, когато ходим до тоалетна. Мен това, което ме плаши в момента, е атаката във всякакви форми. Не може да се приберем дори за една вечер във вкъщи. Моят адвокат е заплашван", каза още Петрова.