Окръжната прокуратура в Габрово е предала на съд баща, умишлено умъртвил двегодишната си дъщеря. Обвинителният акт срещу мъжа от Севлиево с инициали Д.М. е внесен в съда, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Обвинението е за това, че на 4 февруари 2021 г., около 10:00 часа, в жилището си в Севлиево, 42-годишният тогава мъж умишлено умъртвил малолетната си дъщеря. Деянието е квалифицирано по членове 116, ал. 1, т. 3 във вр. с чл. 115 от Наказателния кодекс, които третират убийство на малолетно лице по особено мъчителен за жертвата начин.

В хода на досъдебното производство на обвиняемия е наложена мярка за неотклонение "Задържане под стража", уточниха от прокуратурата. Предстои насрочване на делото за разглеждане от Окръжния съд в Габрово.

След тежката семейна трагедия миналата година мъжът беше откаран в психиатричната болница в Севлиево. Имало е и опит да се самоубие, като се е самонаранил. Бил е в състояние на психически ступор, не е реагирал адекватно и не е успял да каже какво се е случило, обясниха тогава от психиатричната болница в Севлиево. Две седмици преди убийството обвиняемият е бил отново пациент на психиатричната клиника. От социалната служба тогава посочиха, че семейството, което има и друго, по-голямо дете, не е било познато на специалистите там и не е имало сигнали за нарушения.