Окръжна прокуратура в Пловдив внесе в съда обвинителен акт по бързо производство срещу дъщерята на Цар Киро - 46-годишната Събка Рашкова, за това, че на 24 февруари в Пловдив, без надлежно разрешително е държала, с цел разпространение, високорискови наркотични вещества в особено големи размери - хероин с общо тегло 2054,68 грама на обща стойност 184 921,20 лева.

По делото е установено, че на 24 февруари обвиняемата влязла с лек автомобил, марка "Мерцедес" от Турция в България и отседнала в казино в Свиленград. По-късно се обадила на племенника си, като му обяснила къде се намира и поискала от него да се срещнат в града и да я върне в Пловдив, където живеела.

Събка Рашкова обяснила, че е употребила лекарства и не е в състояние да управлява автомобила си. Той се съгласил.

Около 18,25 часа при полицейска акция на служителите на ОД на МВР - Пловдив, "Мерцедес"-а, в който на дясната седалка пътувала обвиняемата Събка, бил спрян за проверка край Пловдив, близо до транспортен възел "Войводиново". При извършен обиск на обвиняемата, под горните дрехи, обвити около тялото й, са били открити и иззети пет пакета, облепени с кафяво тиксо, съдържащи хероин с общо нетно тегло - 2054,68 грама на обща стойност 184 921,20 лева, както и два броя мобилни телефони "Айфон". Тя е заявила, че наркотичните вещества са нейни.

По делото са изготвени експертизи, разпитани свидетели и др. Обвиняемата е с взета мярка за неотклонение "задържане под стража" от 28 февруари.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което е обвинена, е от 3 до 12 г. "лишаване от свобода" и глоба от 10 000 лв. до 50 000 лв.