Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще заведе иск срещу служебния вътрешен министър Бойко Рашков за над 25 000 лева, съобщава в. "Сега", позовавайки се на адвоката на бившия премиер Менко Менков. 

Юристът не назовава точната сума, но според обяснението му делото за вреди ще бъде заведено в Софийския градски съд, който гледа дела с цена на иска над 25 000 лева. 

На 4 ноември Борисов се закани, че ще съди вътрешния министър, след като по-рано той каза пред медии, говорейки за злоупотреби със средства за автомагистрала "Хемус", следното: "Тези средства са преминали през една банка, собственост на Бойко Борисов, и с този собственик на тази банка, Бойко Борисов е имал общи фирми".

Лидерът на ГЕРБ настоя Рашков да се извини за "клеветите си". "Кажете коя е банката, за да мога да Ви осъдя. Да може и банката да се защити. Ами ако е голяма, чуждестранна, става дума за много пари и те ще го осъдят. Хайде каймата от хора, която явно съм ял, може вече да се е похарчила, да каже сега името на банката", призова той, напомняйки за други твърдения, също отправени от Рашков по адрес на Борисов. 

На 9 ноември Бойко Борисов обяви, че документите са оформени и "го давам на съд". До момента такова дело липсва в съдебните регистри. Пред "Сега" адвокат Менко Менков обяснява, че това е, защото се чакат официалните телевизионни записи, за да бъде внесено в съда.