Болен адвокат стана причина въззивен състав на Софийски градски съд да отложи заседанието, на което трябваше да гледат мерките на полицаите от нашумялата тото афера.

Прокуратурата протестира освобождаването на единия от двамата полицаи, опитали да приберат печалбата от тото фиш на възрастна жена в столицата. Късно снощи вторият униформен, който беше оставен в ареста от Софийски районен съд, обжалва своята мярка.

Вижте снимки >>

Случаят нашумя през миналата седмица, когато стана ясно, че двама полицаи са опитали да присвоят печалба от 12 000 лева от тотото на възрастна жена, чийто фиш бил откраднат в трамвай. Това доведе до постоянен арест на заместник-директора на Трето районно полицейско управление в София Красимир Любомиров и началникът на група в сектор "Джебчийски кражби" в СДВР Николай Стоименов.

Красимир Любомиров

Снимка: Bulphoto

Според прокуратурата, след като потърпевшата подала жалба в Трето РПУ, двамата разкрили престъплението, намерили фиша, но вместо да документират случая, решили да си подадат печалбата. Така лично Любомиров депозирал в тотализатора фиша и дал своя банкова сметка, на която да бъдат преведени парите. В СДВР обаче открили нередности по преписката и заедно с Дирекция "Вътрешна сигурност" разкрили опита за измама.

Николай Стоименов(вдясно) с адвоката си

Снимка: Bulphoto

На съдебното заседание на 15 март съдия Албена Бойнов остави в ареста Красимир Любомиров, а колегата му - Николай Стоименов, бе пуснат на свобода без мярка за неотклонение поради липса на доказателства.

Според обвинението има данни, че и двамата полицаи имат отношение и са съучастници в измамната схема.