46-годишният бизнесмен Ивайло Пенов, който беше задържан за нападението срещу уличния продавач на чорапи Митко в пловдивския квартал Капана, остава в ареста. Днес мярката му за задържане беше удължена до 72 часа от прокуратурата, тъй като трябваше да излезе тази вечер на свобода.

Повдигнато му е обвинение за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди.

По досъдебното производство се извършват процесуално-следствени действия, се казва още в официалното съобщение на районната прокуратура. Очаква се дали тя ще прецени да поиска от съда да наложи постоянен арест на Пенов и дали това ще се случи.

Бившият адвокат, чиито права са били отнети, беше заловен вчера в 19,45 часа, след като два дни се е крил от органите на реда.

Кадър от Нова телевизия

Инцидентът, който по думите на самия Митко станал заради невърнат чадър, предизвика остра вълна от негодувание и протести в негова защита. Това се случи, след като на видеозапис се видя как собственикът на заведение разпилява стоката на добродушния уличен търговец, известен като Талисмана на Пловдив, у му нанася удар с глава. В знак на съпричастност още същата вечер пред кафенето се събраха десетки хора и хвърляха мръсните си чорапи, а стоката на Митко беше изкупена.