33-годишен мъж, нападнал и пребил жестоко медицинска сестра в Добрич, сключи споразумение с прокуратурата, което бе одобрено от съда и се отърва от ефективна присъда.

На 29 януари м.г. Никола Н. нахлул в клиничната лаборатория в МБАЛ - Добрич и нападнал с юмруци медицинска лаборантка, като й счупил слепоочна кост и причинил контузия на мозъка. Деянието е било извършено по повод службата й, съобщават от прокуратурата.

Мъжът е задържан и обвинен в причиняване на средна телесна повреда на медицински специалист, извършено по хулигански подбуди. Той обаче се е признал за виновен, отказал е разглеждане на наказателното дело срещу него по общия ред и е сключил споразумение с Окръжната прокуратура в Добрич. 

Днес то е било одобрено от окръжните магистрати. Така Никола Н. получава условна присъда от 1 години и 4 месеца "лишаване от свобода" с 3-годишен изпитателен срок. По време на него с мъжа ще се провежда възпитателна работа от полицейски инспектор по местоживеене.

В тежест на осъдения са и направените разноски по делото в размер на близо 1300 лева. Одобреното от Добричкия окръжен съд споразумение е окончателно и със сила на присъда.