38-годишният Петко Черкезов, който уби бившата си приятелка Наталия Гърнева и баща й Стефко в дома им в плевенското село Горни Дъбник, вече е в затвора. Окръжната прокуратура в Плевен преведе в изпълнение 26-годишната му ефективна присъда за жестокото престъпление, съобщиха от държавното обвинение. 

Труповете на 72-годишния Стефко и 35-годишната му дъщеря Наталия бяха открити на 31 октомври 2017 г. в къщата им в Горни Дъбник. Бащата бил мъртъв с прерязано гърло, а дъщеря му все още дишала, въпреки множеството прободни и порезни рани по цялото тяло.

Веднага на адреса са изпратени екипи на Бърза помощ и полицията, но на път за болницата Наталия починала. Няколко часа по-късно край Казанлък криминалистите задържаха бившия рейнджър Петко Черкезов, с който младата жена живяла на семейни начала за известно време. Двамата имат малка дъщеричка.

Месеци преди двойното убийство, отношенията между Петко и Наталия обаче се влошили. Въпреки раздялата им, мъжът продължил да настоява двамата отново да се съберат, търсел съдействие от близки и познати, да убедят жената да промени решението си и да заживеят отново като семейство, като твърдял, че не може да живее без нея и ако не се съберат, ще убие детето им и себе си, съобщиха от прокуратурата.

След категоричните откази на Наталия, Петко взел решение да си отмъсти, като я убие.

В късния следобяд на 30 октомври 2017 г., Черкезов пристигнал с автомобил в Горни Дъбник и след като се стъмнило, се придвижил до къщата, в която живеела бившата му приятелка и баща й. Прескочил дувара и през незаключената врата влязъл вътре и се скрил в гардероб в дневната стая. Там стоял около 2 часа, като изчаквал Наталия да се прибере в своята стая. След като се убедил, че в къщата всичко е утихнало, Петко излязъл от укритието си, влязъл в стаята, приближил се до изплашената жена и й нанесъл удар с нож в коремната област.

Наталия паднала и започнала да вика за помощ. В този момент в стаята влязъл баща й Стефко, който чул виковете за помощ. Бившият рейнджър се обърнал към него и му нанесъл няколко прободни рани, като възрастният мъж починал на място.

След това необезпокояван побеснелият мъж продължил да мушка по цялото тяло Наталия, след което напуснал къщата.

Преди година Окръжният съд в Плевен призна за виновен бившия рейнджър, като го осъди на доживотен затвор. Тъй като делото протече при условията на съкратено съдебно следствие, присъдата бе заменена с "лишаване от свобода" за срок от 26 години. По закон, когато има съкратен процес, наказанието на осъдения се намалява с една трета. 

Решението на окръжните магистрати бе потвърдено първо от Апелативния съд във Велико Търново, а на 21 май т.г. и от състав на Върховния касационен съд.

Присъдата е приведена в изпълнение незабавно.