Искам по-лека мярка за неотклонение - подписка, бях афектиран. В тежко състояние съм, нямам пари. Трябваше да ходя на биопсия, ядрено магнитен резонанс. Съмняват се, че имам рак на простатата. Трябва да събера средства от близките, затова искам по-лека мярка", това помоли нападателят от "Тримонциум" съда Бисер Хънтев, който в петък стреля срещу двама полицаи и рани жена си с нож в бедрото.

Съдът в крайна сметка го остави зад решетките заради опасност да извърши ново престъпление.

Магистратът Методи Антонов посочи, че има епикриза от УМБАЛ "Св. Георги" с днешна дата за извършени комплексни прегледи на Хънтев. В нея е посочено, че здравословното му състояние е задоволително. На по-късен етап щели да се назначат допълнителни прегледи.

"Има опасност да е укрие или да извърши ново престъпление", заяви наблюдаващият прокурор.

Адвокат Алпакчиева, служебно ангажирана да защитава мъжа, заяви че за нея няма опасност да се укрие."Безработен е. Болен е трябва да се лекува", заяви защитничката. Оказва се, че Бисер не е хващал работа повече от 20 години.

Съдът обаче не уважи желанията на обвиняемия. Според магистратите са налице всички предпоставки той да остане в ареста.

 

Срещу 59-годишния Хънтев има две обвинения. Първото е за закана за убийство срещу двама полицаи и жена му Савка. Второто е за нанасяне на лека телесна повреда на жена си.

Припомняме, че Бисер и жена му са разделени от известно време. На 31 януари мъжът нахълта в пловдивската болница "Тримонциум", където съпругата му работи като рецепционистка, и я наръга с нож в крака. Стреля и с газов пистолет при нахълтването на полицията с опит да не бъде заловен. За да го неутрализират, униформените го ударили с палка по главата.

Мъжът е криминално проявен, като през 2001 е осъден за хулиганство и закана за убийство. Впоследствие е реабилитиран.