Българският гражданин Денис Бейтула, който наръга с нож смъртоносно 3-седмичното си бебе в английското градче Уолсенд и нанесе прободни рани на жената до себе си, се яви пред съд в Нюкасъл и пледира "виновен", съобщава ВВС.

Според разследването мъжът е нападнал двамата по време на битов скандал на 2 октомври. Грабнал нож и започнал да нанася удари с него върху приятелката си Андреа, която е от Румъния, и бебето Андрей. Жената по някакъв начин успява да се обади на телефона за спешни случаи и да подаде сигнал за инцидента. По-късно и самият Бейтула се е обадил да съобщи за случилото се.

Кадър: ВВС

Дошлите на място спасителни екипи намират майката и бебето в тежко състояние. Откарват ги в болница, където малкият Андрей умира след няколко дни.

Андреа успява да се възстанови и след първото дело по случая пусна съобщение във Фейсбук, за да благодари на всички хора, изразили подкрепа към нея в този труден момент.

"Бих искала да се възползвам от тази възможност да благодаря на всички, които дойдоха да оставят цветя и играчки и отдадоха уважение на сина пред къщата ми. Наистина го оценявам и благодаря на всички за съобщенията. Хубаво е да видя как получавам подкрепа за мен и семейството ми през този тежък период. Нека Бог даде на всички това, което заслужават. Благодаря отново на всички вас", споделя Андреа.

Когато приятел коментира, че "...Бог е бил и с теб", Андреа отговаря: "Точно така! Имах толкова много късмет."

Представител на разследването обяви в съда, че Бейтула е имал история за домашно насилие, а адвокатът на българина определи отношенията му с жената като "бурни".

Пред съдията Бейтула прояви емоция и призна, че е убил бебето си Андрей и се е опитал да убие Андреа.

Съдия Пени Мурланд разясни на Бейтула, че "... ще бъдете осъдени за престъпления, които сте допуснали на 19 декември. Оставате в ареста до тази дата. С това приключва това изслушване."

Детектив Дейв Коул заяви, че е "... невъзможно да си представим през какво е преминало семейството след инцидента."

"Това беше наистина ужасяващо нападение, което разтърси цялата общественост. Жертвите му бяха напълно невинни. Двама души, които той трябваше да обича и защитава, но ги предаде", казва още детектив Дейв Коул.