Окръжният съд в Пловдив наложи вчера най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" на 67-годишната Веска Хаджиева, която на 13 януари уби 73-годишния си съпруг Костадин в семейната къща в пловдивското село Труд.

Слабичката възрастна жена бе доведена в съдебната зала с белезници.

По време на заседанието стана ясно, че двамата съпрузи не били в добри отношения от много време, а повод за скандала им станала връзка ключове, предаде Радио Пловдив. По време на спора, мъжът ударил жена си с налъм, след което влязъл в банята. Веска го последвала и го удушила. След това бърсала с кърпа, за да скрие следите си и отишла на работа.

Пред магистратите Хаджиева и адвокатът й Петър Карачанов поискаха да й бъде наложена по-лека мярка за неотклонение - подписка, по здравословни причини. 67-годишната жена имала три операции на стомаха и хранопровода от карцином.

Окръжните съдии обаче я оставиха в ареста. Според магистратите има достатъчно доказателства, които сочат, че обвиняемата е автор на деянието. Освен това има опасност тя да се укрие и да извърши друго престъпление, предвид факта, че се е опитала да прикрие убийството.

Решението не е окончателно и може да се обжалва в 3-дневен срок. За това престъпление, законът предвижда наказание от 10 до 20 години затвор.