Автотехническата експертиза, назначена по разследването на катастрофата с участието на лидера на ДОСТ Лютви Местан, която завърши със смърт на бебе, е готова, съобщиха от Окръжната прокуратура в Кърджали. 

Местан остава единствен обвиняем по случая, но все още се провеждат допълнителни действия по разследването, посочиха от държавното обвинение. 

Инцидентът, при който колата, управлявана от бащата на загиналото, се удари с лекия автомобил на лидера на ДОСТ, стана при разклона за момчилградското село Загорско на 14 април. При опит на Местан, който бе зад волана на "Фолксваген Фаетон", да се включи в главния международен път за Гърция последва сблъсък с "БМВ"-то, движещо се от Кърджали по посока ГКПП "Маказа". Зад волана е бащата Юсеин, в автомобила са съпругата му Емине и двете им деца. 6-месечната Еджрин загина на място, а родителите и по-голямото й братче бяха транспортирани в болница. Няколко часа след инцидента Лютви Местан беше задържан от полицията и му беше повдигнато обвинение за причиняване на смърт при непредпазливост.

Срокът на разследването обаче бе удължаван три пъти заради вещите лица. Изготвянето на автотехническата експертиза отне половин година.