Апелативният специализиран съд намали присъдите на бившия кмет на "Младост" Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров.

За Десислава Иванчева съдът отменя изцяло присъдата от миналата година и я осъжда на 8 години затвор при първоначален строг режим. Приспада се времето, през което е била под стража и под домашен арест. Миналата година спецсъдът я осъди за подкуп на 20 години затвор.

Съдът реши, че Десислава Иванчева е виновна за това, че е поискала и приела дарение - 250 хил. евро, за да извърши действия по служба.

По този начин втората инстанция измени първата присъда, с която тя, Петрова и Дюлгеров бяха оправдани за получаването на подкупа.

Съдът постанови, че и Биляна Петрова е виновна. Тя е осъдена на 7 години затвор. На първа инстанция Петрова бе осъдена на 15 години затвор. 

Петко Дюлгеров също е признат за виновен, като получава 6 години затвор. На първа инстанция Дюлгеров бе осъден на 12 години затвор.

Съдът осъди и тримата да заплатят по 840 лв. всеки един на вещите лица.

Магистратите обявиха, че няма основания за изменение на мерките им за неотклонение. Така тримата остават под домашен арест.

Тримата са осъдени за поискан подкуп от предприемача Александър Ваклин. Те бяха задържани на 15 април 2018 г.

След присъдата си Иванчева я определи като беззаконие и заяви, че ще обжалва. А присъдата може да бъде обжалвана пред Върховния касационен съд в 15- дневен срок.