Бургаският апелативен съд е потвърдил наказанието от 25 години лишаване от свобода на Теньо Енчев, пребил до смърт приятелката си Ивета на 16 юни миналата година пред очите на детето им. Това съобщиха от съда днес.

Според магистратите, наказанието е справедливо. В мотивите те посочват, че убитата Ивета системно е била малтретирана психически и физически по време на съжителството си с осъдения. Експертизата счита, че подсъдимият е агресивен и отмъстителен. Убийството е извършено с изключителна жестокост.

Теньо Енчев е осъден да заплати и на сина си, който е на 4 години, обезщетение от 200 хиляди лева. Още 150 хиляди е кръвнината за майката на убитата жена. Решението на бургаските магистрати подлежи на обжалване.

Припомняме, че във фаталната вечер на 16 юни 2018 г. Теньо и Ивета се скарали, а младият мъж започнал яростно да удря приятелката си в главата, в корема и по цялото тяло. По-късно пред разследващите Теньо призна, че се вбесил, че Ивета оставила детето им дълго време напишкано. Младият мъж употребява наркотици и е бил дрогиран по време на убийството.

19-годишната жена направила опит да се защитава, но без ефект, тъй като Теньо бил по-силен от нея. След множеството удари Ивета паднала на земята - със счупен нос, натрошени зъби и синини. Теньо обаче не се спрял и продължил да издевателства над момичето, което той самият описва като "любовта на живота му". От направените експертизи става ясно, че 19-годишната Ивета е била подложена нещо невиждано - веднъж паднала на земята, Теньо се разярил сякаш повече и продължил да налага беззащитната девойка с ръце. Удрял я предимно в главата и корема. Когато се уморил, започнал да я рита. На пристигналите полицаи пък казал, че тя паднала по стълбата. Черепът на Ивета буквално бил раздробен, тя изпаднала в безсъзнание, малко по-късно издъхнала в болница.

Ужасяващият побой станал пред очите на 3-годишния им син Атанас, стана ясно на предишно съдебно заседание. И до днес момченцето, което се отглежда от роднини, се буди с плач през нощта и вика "Теньо уби мама Иве".

Освен това стана ясно, че смъртта е настъпила бавно. Жената е осъзнавала ужаса. Подсъдимият е осъждан 10 пъти.