Отправили сме искане към прокуратурата да изясни дали и на кого се е обаждал Лютви Местан непосредствено след катастрофата, в която загина детето на нашия клиент - това заяви пред bTV адвокатът на семейство, което загуби бебето си - Николай Димитров.

Снимка: bTV

"Имаме притеснение, че той е искал по телефона да дойде определен патрул и са били отклонявани патрули, докато дойде удобният. Той твърди, че е бил в шок дълго време след катастрофата, но искаме и информация дали по неговия телефон са водени разговори през това време, за което твърди, че бил в шок", допълни той.

Адвокатът заяви още, че само експертизата може да покаже дали пътниците в колата на неговия клиент са имали колани, дали загиналото бебе е било обезопасено с детско столче и т.н.

"Всики твърдения в това отношение трябва да се оставят за съдебната зала, защото клиентът ми е бил в шок и не си спомня всичко, затова само експертизата може да покаже как точно стоят нещата", каза Димитров, който така и не отговори на съмненията, че бебето не е било обезопасено.

Той увери, че колата на семейството се е движела с 90 км в час.

Самият шофьор - бащата на починалото детенце, каза преди дни, че е карал с между 90 и 110 км в час.

Според Местан той се е движел с много висока скорост и е навлязъл в насрещната лента, удрайки неговата кола, а не обратното.

До няколко дни трябва да му бъде прецизирано обвинението срещу него, защото има и други пострадали при катастрофата, освен детето, заяви още Николай Димитров.

"Излизайки от път без предимство, спрял или не на знака "стоп", той не се е уверил, че по пътя с предимство пристига кола. Той не е изпълнил своето задължение и не е спрял на знака стоп. Дори и да е спрял той не е следвало да продължи маневрата, тъй като негово задължение е едва когато се убеди, че няма други участници в движението, тогава той да излезе. Сблъсъкът е настъпил на пътя с предимство", подчерта адвокатът.  

"Пътниците са видели много добре колата на Местан, очаквали са че той ще спре. Хората са много изплашени, имаме притеснения, че може да повлияе на процеса", допълни той.