Окръжният съд в Стара Загора остави за постоянно в ареста 65-годишния Митко Симеонов, който в понеделник прободе смъртоносно в сърцето 25-годишната си съпруга Юлияна Иванова. Младата жена бе намерена мъртва с две прободни рани - в сърцето и в ръката. При огледа на местопроизшествието бяха иззети два ножа.

"Бях нападнат и намушкан в ребрата, след което се случи всичко. Не искам да бъда под постоянен арест, а с по-лека мярка, за да се погрижа за малката си дъщеря, да бъде настанена при по-голямата ми", каза в съдебната зала обвиняемият.

8-месечната Християна е настанена в социална институция, след като баба й по майчина линия катастрофира при подготовката за погребението на дъщеря си и е настанена в критично състояние в болницата в Ямбол. 

Защитникът на Симеонов, адвокат Станимир Ченалов, представи 65-годишния мъж като човек без криминални прояви, ползвал се с добро име и също поиска да бъде пуснат под домашен арест.

Магистратите обаче решиха, че убиецът остава в килията. Наказанието, което се предвижда за престъплението, е "лишаване от свобода" от 10 до 20 години.

Определението може да бъде обжалвано пред Апелативния съд в Пловдив.