Софийски градски съд е уважил искането за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража" на 50-годишния А. И., съобщават от пресцентъра на прокуратурата.

Срещу лицето е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 115 от НК - за убийство.

Около 22:30 ч. на 30.09.2020 г., на бул. "Княгиня Мария Луиза", в района на площад "Лъвов мост" в столицата, бил направен опит за убийство спрямо тридесет и една годишния Д.Т. На мъжа бил нанесен удар с нож, вследствие на което пострадалият получил прободна рана в областта на гръдния кош.

 

Извършителят на деянието е бил установен - А.И. на 50 години от с. Люляково, община Кърджали. Същият е бил привлечен в качеството на обвиняем и задържан с постановление на прокурор за срок до 72 часа.

В днешното съдебно заседание съдът е приел доводите на прокурора от Софийска градска прокуратура, че е налице реална опасност обвиняемият А. И. да се укрие и да извърши престъпление.

Престъпното деяние, за което е привлечен към наказателна отговорност, е тежко, наказуемо е с "лишаване от свобода" за срок от минимум десет години и е с изключително висока степен на обществена опасност. Освен това, обвиняемият няма установен адрес в София.