Окръжният съд в Пазарджик осъди на 25 години лишаване от свобода 29-годишния Светослав Йорданов за убийството на двегодишно момченце. Детето е син на Мариана Иванова, с която той живеел на съпружески начала.

Делото премина по реда на съкратеното съдебно следствие, след като подсъдимият се призна за виновен по всички пунктове на обвинението. Това го спаси от доживотна присъда, каквато беше поискана от прокурора Таня Мадина. Той трябва да плати и по 150 000 лв. обезщетение на всеки от родителите на момчето, съобщи "24 часа".

Убийството на малкия Рашко беше извършено на 23 ноември 2017 г. в жилището на Йорданов в ромския квартал "Изток" на Пазарджик. Във фаталния ден майката на детето излязла да проституира и оставила сина си на грижите на приятеля си. Момченцето плачело и мъжът започнал да го удря с юмруци и да блъска главата му в стената и пода, за да млъкне. Аутопсията показала, че е починало от закрита черепно-мозъчна травма, вследствие на множеството удари.

Пред съда Йорданов заяви, че не е искал да убива детето и изказа съжаление за стореното.

В хода на делото стана ясно, че той е рецидивист с четири присъди. Излязъл от затвора година преди да убие детето.

Сегашното наказание трябва да изтърпява при първоначално строг режим. Присъдата обаче не е окончателна и може да се обжалва пред апелативния съд в Пловдив.