Синът на известния варненски наркодилър Руси Полковника - Стоян Д. отива в затвора за 2 години. Той ще лежи при общ режим и ще плати глоба от 20 000 лева. Мъжът е направил пълни самопризнания, за да получи възможно най-лека присъда. Споразумението му с държавното обвинение е одобрено от съда. 

Стоян, баща му Руси полковника и още един мъж бяха обвинени за разпространение на наркотици. Освен присъдата по това обвинение, сина на Полковника ще излежава и наказание за предходно престъпление - нанасяне на телесна повреда.

През април полицията влезе в дома на Руси Полковника в местността Ракитника край Варна. Там живеел и неговият син Стоян. Къщата била превърната в депо за дрога. Там са намерени и иззети над 200 грама кристали и над 150 пакетчета марихуана. Наркотиците били укрити в бидони, заровени в двора. Тогава бяха претърсени 11 адреса и автомобили. При лични обиски на обвиняемите бяха намерени и иззети над 350 грама марихуана, над 600 мл течност и над 44 грама кремообразна маса, съдържащи активното вещество тетрахидроканабинол, както и 3,27 грама амфетаминопроизводни.

От дома на обвиняемия Руси Д. полицията иззе тогава марихуана, скрита около  колибата на кучето му. Според обясненията му тревата била за негова лична употреба.

Част от течния наркотик, известен като еликсир или масло от марихуана, е бил в спринцовки. 60 мл от течната дрога се добивала от 1 кг тревиста маса марихуана. Цената на една спринцовка се търгувала по 1500 лева на уличния пазар. Намерени са били и 75 000 лева в обвиняемите, които също са иззети. 50 000 лева в различна валута били съхранявани в банкова касета, другите - в каса в дома на Стоян и на тавана на къщата на баща му.

Определението по споразумението на Стоян Д. е окончателно и влиза в сила веднага. Той вече е преведен във варненския затвор за изтърпяване на наказанието си.