12-годишно момиче е скочило в движение от кола, за да избяга от 38-годишен насилник, които искал да блудства с нея. Инцидентът е станал в Петрич. Това съобщават от Апелативна прокуратура-София.

38-годишният мъж е изправен пред съда за опит за блудство с 12-годишно момиче в Петрич, а Районна прокуратура-Петрич вече е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Р.Г.

От прокуратурата описват много подробно случката. Ето и пълното съобщение:

На 7 май 2019 г. обвиняемият Р.Г. е бил в Петрич по работа. Той се е придвижвал из града с управляван от него служебен автомобил. В района на кръстовището на ул. "Свобода" и ул. "Папульо" той забелязал минаващо момиче (на 12 години) и през прозореца на колата го извикал да се приближи, като попитал за местонахождението на магазин.

Малолетната обяснила на Г. как да стигне до въпросния търговски обект, след което всеки продължил по пътя си. На друго кръстовище обаче той спрял автомобила и клекнал до него. В момент, когато момичето преминавало покрай него, той го спрял и попитал дали може да се качи при него в автомобила и да му покаже къде се намира магазина.

Обещал й, че ще я върне обратно на същото място. Детето решило да му помогне и доверявайки му се, седнало на предната дясна седалка на автомобила до шофьора. Започнало за пореден път да му обяснява посоката към магазина.

На свой ред обвиняемият попитал ученичката за възрастта й, направил й комплимент за външността. Междувременно тя видяла своята приятелка през отворения прозорец на вратата на автомобила, извикала я и й казала да я изчака. Помолила обвиняемия да спре, за да слезе, но той продължил.

Докато шофирал, Р.Г. опипал момичето, с което целял да възбуди полово желание без съвкупление. Детето се уплашило от действията му и възползвайки се от факта, че мъжът шофира бавно, успяло да отвори врата и слязло от автомобила в движение. Веднага се затичало по тротоара към приятелката си.

След като се прибрала, ученичката разказала на родителите си за случилото се, като баща й депозирал жалба в РУ Петрич. В хода на производството по делото от видеозаписи в района бил установен автомобилът и проведен разпит с управителя на дружеството - собственик на превозното средство.

Действителният ползвател на МПС във въпросния ден бил установен. За изясняване на всички факти и обстоятелства било извършено разпознаване от малолетната на извършителя на деянието Р.Г. Предстои делото да продължи в съда.