В Германия започна процесът срещу трима малолетни български граждани, изнасилили 18-годишно момиче миналото лято, предава bTV.

Те могат да получат присъда до 10 години лишаване от свобода. Случаят разтърси обществеността във Федералната Република и предизвика искания за промени в закона.

На 5 юли миналата година общо пет българчета нападат девойката в гориста местност на град Мюлхайм. 

Днес в съдебната зала се явиха само трима от тях, защото останалите са на 12 години и според местните закони не могат да бъдат съдени. Това също породи дискусии и вълна от недоволство в Германия, както и искания за промяна в закона.

Соченият за главен извършител Георги С. е единственият, който е в ареста още от лятото, защото според обвинението това е второто му посегателство върху жертвата.

"Той отрича обвиненията и твърди, че сексуалните актове са били по взаимно съгласие", каза Марк Декер, адвокат на главния обвиняем.

"Според прокуратурата един от обвиняемите е трябвало да организира среща с жертвата. След това младата жена да бъде отведена в гористата местност", обясни Сара Бадер, говорител на регионалния съд в Дуисбург. На 5 март съда трябва да произнесе решението си.