Окръжният съд в Пловдив призна за виновен и осъди на 15 години "лишаване от свобода" 33-годишния Борислав Писачев, който уби в тежка катастрофа зам.-кметицата на Кричим Нурджан Ристемова, съпруга й Ерол и двете им деца. 

Тъй като подсъдимият се призна за виновен и поиска съкратен процес, присъдата му бе намалена с една трета, съгласно закона, на 10 години затвор. Освен това магистратите лишиха Писачев от правото да управлява моторно превозно средство за срок от 13 години.

Жестоката катастрофа стана на 24 декември 2017 г. Във фаталния ден семейството на 37-годишната Нурджан се връщало от покупки в Пловдив. Отишли да си купят голям телевизор. Пътували с БМВ, шофирано от 46-годишния Ерол. Точно на разклона до село Йоаким Груево срещу тях се задал малък товарен камион, управляван от 31-годишния тогава Борислав Писачев. Според разследването именно шофьорът на камиона е навлязъл в насрещната лента и е предизвикал челен сблъсък. 

От удара 15-годишната дъщеря на зам.-кметицата - Шенай изхвърчала от БМВ-то. Братчето й - 6-годишният Джем, и Нурджан Ристемова също загинали на място. Бащата Ерол почина три седмици по-късно в пловдивска болница.

Нурджан със съпруга си Ерол и малкия Джем

Facebook

Назначената съдебна токсикологична експертиза доказа, че Писачев е седнал зад волана след употреба на амфетамин и кокаин. В съдебната зала стана ясно, че той е имал 28 предишни нарушения на Закона за движение по пътищата, като му са съставени 15 акта и 13 фиша. Преди жестоката катастрофа със зам.-кметицата, младият мъж е причинил и друга с големи материални щети.

"Виновен съм, да можех да върна времето назад", каза в последната си дума пред магистратите Борислав Писачев.

Присъдата подлежи на протест и обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.