Кореспондентът на германския булеварден колос в. "Билд" Бьорн Щрицел е ранен в Украйна. Според някои съобщения журналистът, който отразява войната, е ранен от шрапнел.

"Той е в безопасност (доколкото е възможно) и нараняването не е много сериозно. Въпреки всичко това напомня за трудностите, през които преминават репортерите в Украйна, за да кажат истината", написа главният редактор на вестника Йоханес Бойер в Twitter.

Бьорн Щрицел изрази благодарност за подкрепата в Twitter и написа, че експлозията е станала, докато е вечерял. Последвали още два взрива. Журналистът казва, че е получил порезна рана на челото, вероятно причинена от парче стъкло. Той добави, че не е видял никакви фрагменти от снаряда, така че не може да каже със сигурност какво точно е причинило взрива. Журналистът предполага, че става дума за фрагмент от ракета, паднал наблизо, а целта е била железопътната гара, която се намира в непосредствена близост.

Не се съобщава къде точно е бил ранен германският журналист, но по думите му то е далеч от обсега на руската артилерия и е възможно също така да става дума за удар с дрон. На 1 януари той пише, че посреща Новата година заедно с войниците от украинските въоръжени сили на линията на съприкосновение.

Бьорн Щрицел работи в горещи точки и е известен с репортажите си за "Ислямска държава".