Стрелба в центъра на Виена с убити и ранени. Пред австрийската обществена телевизия ОРФ вътрешният министър на Австрия каза, че разглежда инцидента като терористичен акт, извършен от повече от един нападател.

Във Виена е в ход операция на полицията и специалните сили. В съобщение на полицията в Туитър се казват: "Изстрели са произведени в централната част на града, има ранени хора, СТОИТЕ НАСТРАНА от всички обществени места или обществен транспорт".

Въоръжени с автоматично оръжие мъже са открили стрелба около 20 ч. по Гринуич в района на "Шведенплатц" като се е стреляло на шест различни места, съобщи полицията, предаде ДПА. Те са в непосредствена близост до улицата, на която се намира централната синагога в града, допълва Ройтерс. Двама души са убити - един нападател и един минувач. Съобщава се и за 15 ранени, приети в местни болници, от които 7 в сериозно състояние, предаде Ройтерс. Сред ранените има и един полицай, допълва ДПА.

Снимка: AP/БТА

Репортер на австрийската телевизия ОРФ съобщи за 15 ранени в атаките във Виена, които са приети в болници, като 7 от тях са в сериозно състояние, предаде Ройтерс. Беше съобщено преди това за починал ранен в атаката полицай.

Според министерството на вътрешните работи, цитирано от австрийската агенция АПА, имало двама нападатели, като единият бил мъртъв, а другият избягал, предаде Франс прес. По-късно бе съобщено за задържан за нападението.

Засега полицията не потвърди, но и не изключи информациите, че убития нападателите е носел пояс с експлозиви, заяви говорител на вътрешното министерство, предаде Ройтерс.