Френският актьор Жерар Депардийо бе забелязан в хотел в севернокорейската столица Пхенян, предаде Франс прес.

Журналист на френската агенция видял актьора в бар в лобито на хотел Интернешънъл Янгакто, който е основният хотел, в който отсядат туристи в Пхенян. Депардийо, който от няколко години има руско гражданство и демонстрира добро отношение към президенат Владимир Путин, е забелязан там в навечерието на тържествата в Северна Корея по повод 70-ата годишнина от създаването на Корейската народнодемократична република. Актьорът бил подразнен, че е бил забелязан от журналиста и му отказал интервю, съобщи БТА.

Честванията в Северна Корея ще са на 9 септември, когато се пада годишнината. Обикновено тя се отбелязва от паради, на които присъства севернокорейският лидер Ким Чен-ун. Наблюдатели на режима пък следят дали на парадите ще се представят нови оръжия, което показва дали страната е напреднала във военната област.

Програмата на тържествата тази година все още не е съобщена, но експерти смятат, че Северна Корея няма да може да покаже тази година балистични ракети, които е показала на миналите паради, за да не навреди на климата на успокояване на отношенията със Южна Корея.

Само преди дни Депардийо беше обвинен в изнасилване. Той отрича категорично това да е вярно.