Говорителката на инспектората за извънредни ситуации в Яш Силвия Болохан съобщи, че жената е родила в специален автомобил на пожарната служба, като е била асистирана от медицинска сестра от Спешна помощ в Яш.

Майката и бебето са добре, уточни Силвиу Болохан и допълни, че в района движението се осъществява при зимни условия, а много пътища са блокирани от паднали дървета и клони.

Над 3000 полицаи и близо 2000 специализирани автомобила са задействани във връзка с неблагоприятните метеорологични условия в Румъния, съобщи Генералният инспекторат на румънската полиция, цитиран от Аджерпрес и БТА.

В много райони на страната движението е затруднено от снеговалежа, има и затворени пътища. От снощи черноморските пристанища са затворени за корабоплаване, заради силен вятър.

Вестник "Котидианул" съобщава, че електроснабдяването в редица селища в североизточната част на страната е нарушено заради падналия сняг и силния вятър. Обявен е оранжев и жълт код за снеговалежи, валиден до днес, допълва вестник "Либертатя".

През Румъния преминава циклон, който донесе застудяване и обилни снегове. Изключително студено е и в столицата Букурещ, където температурите в събота сутринта се очаква да паднат до минус 2 градуса по Целзий, посочва вестникът.

Много райони в Европа пострадаха от необичайна за това време на годината студена вълна, с отрицателни температури и сняг, затрудняващ трафика. 20 души пострадаха вчера при верижна катастрофа с 40 коли по време на силна снежна буря в североизточната част на Словакия.