От този месец животните действат като четириноги косачки, пише местното издание The Local.

Овцете са особено удобни за стръмните насипи, които са трудно достъпни за механичните косачки за трева. Железопътната система на Швейцария обхваща повече от 3000 километра линии, много от които пресичат планински терен. Овцете ще са в безопасност, докато пасат, благодарение на електрифицираните мрежи покрай линиите, обещават от компанията на своя уебсайт.

Всеки, който иска да следва маршрута на овцете може да направи това чрез онлайн карта, която се обновява с най-новата локация на стадото.

От компанията твърдят, че те са "по-добри от конвенционалните косачки за трева", защото те внимават какво ядат и опазват много диви цветя, а не като косачките, които "унищожават всичко".

Освен че са екологично чисти, животните са изключително ефективни, спирайки само за няколко часа на ден за сън. Според компанията, те са и "много по-забавни за гледане" в сравнение със стандартните косачки.

Преди две години и местните власти в Париж решиха да се доверят на овцете. Четири малки черни овце започнаха работа като косачки в работническо предградие на френската столица. Новите "паркови работници" отговарят за площ колкото осем тенискорта. Те пасат на терен три пъти за по две седмици, а когато не са на смяна, си почиват във ферма край Париж.