Индонезия засече сигнали, които може да идват от черната кутия на самолета Боинг 737-500 на индонезийската авиокомпания "Шривиджая еър", който изчезна от радарите след излитане от столицата Джакарта, предаде Ройтерс, като цитира ръководителя на спасителната агенция на страната.

Всички снимки вижте ТУК >>

Освен това спасителите са открили отломки от самолета, съобщи говорител на индонезийския флот. Той уточни, че частите са открити между островите Лаки и Ланканг и предстои да бъдат доставени на брега, предаде ТАСС.

Открити са и фрагменти от телата на пътници, намирали се на борда на самолета, съобщи Умар Шахаб, говорител на столичното управление на полицията. Те ще бъдат доставени на брега, където ще бъдат сравнени с ДНК на роднини.

В района на катастрофата са изпратени 10 кораба и 40 водолаза, които започват днес да претърсват предполагаемото място на падането.

По-рано индонезийското министерство на транспорта уточни, че на борда на машината, връзката с която беше изгубена в събота четири минути след излитането, е имало 50 пътници и 12-членен екипаж, припомня Франс прес.

Снимка: БТА/АП

Снимка: БТА/АП

Снимка: БТА/АП