Мъж, който организира фалшиво празненство по случай рождения ден на дъщеря си и взе за заложници 23 деца в Индия, бе застрелян от полицията, заявиха днес местните власти, цитирани от ДПА.

Всички деца, взети за заложници от мъжа в село в щата Утар Прадеш, Северна Индия, са спасени, каза говорителят на полицията Ананд Шарма. Децата, на възраст между шест месеца и 15 години, са в безопасност. "Това беше една нощ на паника и ужас за жителите на селото, които бяха притеснени за децата си", заяви говорителят.

Мъжът на Субхаш Батхам по-рано е бил пуснат на свобода под гаранция по дело за убийство. С взимането на децата за заложници той искал да принуди властите да свалят обвиненията срещу него.

Полицията се опитала да преговаря с Батхам за доброволно прекратяване на заложническата криза, но той се държал агресивно. След престрелка с дошлите на място полицаи мъжът бил убит.

Съселяните по-късно пребили съпругата на Батхам, заяви Шарма. Когато съселяните видели, че жената се опитва да избяга от местопрестъплението, те започнали да я замерят с камъни и тухли.

Съпругата на похитителя починала днес от раните си, съобщи индийската телевизия Ен Ди Ти Ви