Гръцки телевизионен журналист беше застрелян пред дома си в южното атинско предградие Алимос днес, съобщава в. "Катимерини".

Според предварителни информации Йоргос Карайваз е бил прострелян шест пъти при нападение, което изглежда е било планирано, когато се прибирал малко след 14.00 часа.

Йоргос Карайваз е бил прострелян шест пъти

Снимка: Скрийншот

Предполага се, че Карайваз, дългогодишен криминален репортер, се е връщал от работата си в дневно шоу на телевизия Стар, когато бил нападнат от извършителите, които вероятно са използвали оръжие със заглушител. Той е открит мъртъв пред колата си, паркирана до малък парк край дома му.

Полицията е започнала издирване на извършителите, които се смята, че са били с мотоциклет и са избягали веднага след нападението.

 

Гръцката общественост е шокирана от разстрела. Колеги на Йоргос Карайвас предполагат, че убийството е свързано с журналистическо разследване. Убитият журналист беше сред най-разпознаваемите лица на телевизионния екран, популярен журналист, дългогодишен криминален репортер.

Целият отдел "Убийства" от Дирекция на полицията в Атина е включен в издирване на извършителите. Блокирани са няколко района. Проверяват се записи от охранителни камери.

Това е второ убийство на журналист в Гърция. На 19 юли 2010 г. 37-годишният журналист Сократ Джолиас беше екзекутиран пред дома му в Илиуполи с 16 куршума от малко разстояние. Тогава "Сектата на бунтовниците" пое отговорност за убийството.