Полицията в Керч е обявила за издирване заподозрян извършител на взрива в Политехническия колеж в града, съобщи lenta.ru. Според описанието, става дума за рус младеж на видима възраст 20-25 години, в дънки и зелено спортно яке.

След първоначалните прегледи на пострадали в болница е установено, че в телата им има части от болтове, пирони и други железни предмети, съобщи телевизия 360. Хора, намиращи се близо до колежа твърдят, че са чули не един, а няколко взрива. "Имаше серия от взривове, около 4, в продължение на пет минути. Те бяха на първия етаж, където е столовата на колежа, чуваха се и изстрели", разказва жена пред телевизията.

Владимир Путин е информиран за случилото се и е дал разпореждане федералната служба за безопасност и следствените органи да изяснят причината за взрива, съобщи неговият прес-секретар Дмитрий Песков. Наредено е тежко ранените да бъдат транспортирани във водещи болници на Русия.

По-рано първата версия за избухнал природен газ бе отхвърлена, след като предприятието за снабдяване с природен газ в Керч обяви, че сградата на колежа е била без захранване. Засега няма друга информация освен вече съобщената за 10 убити и над 40 ранени при взривовете в колежа.

На мястото вече е министърът на здравеопазването на Русия Скворцова.