Заложническа криза в супермаркет в Лос Анджелис завърши с една жертва. Похитителят е заловен от полицията, а заложниците са освободени.

Полицията задържа въоръжения мъж, който се барикадира в супермаркет в Лос Анжелис, като държа десетки хора за заложници в продължение на часове. Една жена е застреляна по време на заложническата криза, а останалите клиенти и служители на магазина са държани повече от три часа преди похитителят да се предаде.

След като нападателят е нахлул в магазина, някои от присъстващите са се опитали да избягат скачайки през прозорците, разказват очевидци. Преди това мъжът е прострелял баба си и приятелката си при семеен спор. След това е избягал с колата на възрастната жена, но е бил засечен от полицията. Започнало е престрелка и преследване, завършили с катастрофа пред супермаркета в Силвър лейк, където мъжът е успял да се барикадира.

Изплашени клиенти и служители са опитали да се прикрият от дъжда от куршуми, които са разбили стъклените врати на магазина. Не е ясно дали жертвата е била застреляна от въоръженото лице или от полицията.

Десетки полицаи, пожарникари и линейки се отзоваха на мястото на инцидента в готовност за множество жертви, но за щастие случаят приключи с освобождаването на останалите близо 50 заложници.

Похитителят е на около 28 години и веднага е задържан. По данни на полицията той е бил ранен в лявата ръка. Други шест човека на възраст между 12 и 81 години са отведени в болницата с леки наранявания. Нито един обаче не е бил с огнестрелна рана.