За първи път сред членовете на гръцкото правителство ще има и открито хомосексуален заместник-министър, съобщи Асошиейтед прес.

При реорганизацията на дясноцентристкия кабинет, обявена днес, за заместник-министър на културата е определен 44-годишният Николас Ятроманолакис, който досега е заемал поста главен секретар на министерството.

Ятроманолакис ще отоваря по въпросите на съвременната култура. Той ще работи в Министерството на културата и спорта, под ръководството на Лина Мендони, която остава на поста си след промените.

44-годишният Николас Ятроманолакис досега е заемал поста главен секретар на министерството

Снимка: Twitter скрийншот

Промени в състава на гръцкото правителство бяха оповестени днес по обяд от новия говорител на правителството Христос Тарандилис. Досегашният говорител Стелиос Пецас заема поста заместник-министър на вътрешните работи.

Постовете си освобождават министърът на вътрешните работи Такис Теодорикакос и министърът на труда Янис Вруцис. Досегашният министър на аграрното развитие Макис Воридис става министър на вътрешните работи, а досегашният министър на околната среда и енергетиката Костис Хадзидакис заема поста министър на труда.

Костас Скрекас, досега зам. министър на аграрното развитие, става министър на околната среда и енергетиката.

Ново лице в правителството е новоназначеният министър на аграрното развитие Спилиос Ливанос.

Промените съдържат и множество назначения и премествания на заместник-министри.