При взрив в институт в руския град Дзерджинск, област Нижний Новгород,са пострадали 28 души, предава TACC, като се позовава на пресслужбата на областното Министерство на здравеопазването.

По-рано пресслужбата съобщи, че по-голямата част от пострадалите са получили "осколочни рани от лека и умерена тежест", допълва Фокус.

Сега служителите по сигурността на института са оградили периметъра на обекта.

От Държавния научно-изследователски институт "Кристал" съобщиха, че жертви няма поради своевременната евакуация на персонала.

От института потвърдиха, че "наистина е имало пожар в една от сградите, в резултат на експлозията и сградата е разрушена."

Според информацията на оперативния щаб на Министерството на извънредните ситуации, "заплаха от замърсяване на въздуха след експлозиите в института "Кристал" няма." В момента оперативният щаб, създаден от името на губернатора на Нижегородска област Глеб Никитин, работи на място.

Държавният научно-изследователски институт "Кристал" е основан през 50-те години на ХХ век. Специализиран в създаването на взривни вещества и смеси, както и в безопасни технологии за тяхното производство, изпитване, транспортиране и обезвреждане.