Жена от американския щат Кънектикът обвини бившия американски вицепрезидент Джо Байдън в неуместно поведение спрямо нея, предадоха световните агенции. Това е втората жена, отправила подобни обвинения срещу Байдън в последните три дни.

Четиридесет и три годишната Ейми Лапос разказва, че инцидентът станал през 2009 г. по време на събиране на средства за политическа кампания. Жестът на Байдън към нея не бил от сексуално естество, но бил нежелан физически контакт. Байдън я хванал за главата и си отъркал носа в нейния нос. Жената дори останала с впечатлението, че той има намерение да я целуне по устата. Според Лапос поведението на Байдън показвало "сексизъм и женомразие".

Миналата седмица бившата парламентаристка от щата Невада Луси Флорес обвини Байдън, че е поставил изотзад ръце върху раменете й и е целунал тила й по време на проява през 2014 г.

Байдън обмисля дали да се кандидатира за президентската номинация на Демократическата партия.

Според сондажи 76-годишният бивш вицепрезидент е начело сред кандидатите за демократическата президентска номинация още преди да е обявил официално кандидатурата си.