Американският президент Доналд Тръмп каза, че правният му екип е подготвил опровержение на евентуален доклад на специалния прокурор Робърт Мълър по разследването за Русия, предадоха световните агенции.

Тръмп разкритикува разследването на Мълър и намекна, че заместник-главният прокурор Род Розенстайн е в конфликт на интереси, без да представи някакви доказателства.

Президентът на САЩ направи коментарите в Туитър преди очакваното днес представяне на правни документи, които може да хвърлят повече светлина върху това как двама от някогашните му най-близки сътрудници са подпомогнали или възпрепятствали разследването на специалния прокурор за възможно съглашателство между предизборната кампания на Тръмп и Русия.

Президентът каза, че адвокатът му Рудолф Джулиани е готов да оповести отговор на евентуални заключения на Мълър.

"Неправилно се съобщава, че Руди Джулиани и други няма да отвърнат на доклад на Мълър. Това е фалшива новина. Вече 87 страници са готови, но очевидно това не може да бъде завършено, докато не видим окончателния доклад за лова на вещици", заяви Тръмп.

Президентът на САЩ често описва разследването на Мълър като "лов на вещици".

Розенстайн беше натоварен със задачата да надзирава разследването, но тази роля стана неясна, след като Тръмп назначи Матю Уитакър за и. д. главен прокурор.

Мълър трябва да представи подробности за сътрудничеството на дългогодишния правен помощник на Тръмп Майкъл Коен и за лъжите, които според прокурорите е казал бившият ръководител на кампанията на Тръмп Пол Манафорт, нарушавайки споразумение за признаване на вина.