Водолази откриха тялото на 8-годишния правнук на Робърт Кенеди - Гидиън в сряда следобяд, съобщиха от полицията в Мериленд, цитирани от Си Ен Ен.

Трупът на момченцето е намерен на дълбочина от около 7,6 метра в залива Чесапийк и на около 600 метра от мястото, където преди два дни бе открита мъртвата му майка Мейв Кенеди Маккийн.

За последно двамата бяха видени преди седмица, когато излезли на разходка с кану, но попаднали на буря. Семейството бе под карантина в дома на майката на Мейв - бившия губернатор на Мериленд и внучка на Робърт Кенеди - Катлийн Кенеди Таунсънд.

"Играхме отвън с топка, когато едно от децата я ритна силно и топката падна във водата. Мейв и Гидиън се качиха в кануто, само за да вземат топката, но вятърът ги избута навътре в залива", разказа съпругът на 41-годишната Мейв Дейвид Маккийн.

От полицията уточниха, че кануто вероятно е било преобърнато от бурния вятър, а майката и синът не са имали шанс да се преборят с голямото вълнение.

41-годишната Мейв Кенеди Маккийн бе съветничка на глобалната програма на Държавния департамент за борба с вируса на СПИН, а е била и доброволка на Корпуса на мира в Мозамбик.

Майка й Катлийн благодари на губернатора на щата Лари Хоган и всички, които са се включили в издирването на нейните дъщеря и внук.

Това е поредната трагедия за семейство Кенеди - най-известната американска политическа династия.

След убийствата на Джон и Робърт Кенеди, един от синовете на Робърт, Дейвид, умира на 28-годишна възраст от свръхдоза кокаин в хотел във Флорида през 1984 г.

Най-голямото дете на Джон Кенеди, Джон Кенеди-младши, загина на 39-годишна възраст през 1999 г. при катастрофата на управляван от него малък самолет в Масачузетс.

Друга внучка на Робърт Кенеди, Саоарс Кенеди Хил, почина миналата година от свръхдоза упойващи вещества само на 22 години.