Голяма руска корабостроителница, специализирана в строителството на неядрени подводници, съобщи за внезапната кончина днес на нейния генерален директор след 11-годишна работа на поста, предаде Ройтерс, като допълни, че засега подробности не се посочват.

В изявление корабостроителница "Адмиралтейские верфи", базирана в пристанищния град Санкт Петербург в Западна Русия, съобщи за смъртта на своя ръководител Александър Бузаков, който е заемал поста от август 2012 г., предаде БТА.

В изявлението се казва, че главното постижение на Бузаков е, че е успял да запази и увеличи получените от компанията поръчки на модерни неядрени подводници, надводни кораби и дълбоководни плавателни съдове.

Агенция ТАСС съобщи, че корабостроителницата строи подобрени дизелови подводници клас "Кило", способни да изстрелват крилати ракети "Калибър".

През април Москва обяви, че е използвала дизелова подводница в Черно море, за да нанесе удари по украински военни цели с ракети Калибър", припомня Ройтерс.

В изявлението си от "Адмиралтейские верфи" посочват, че Бузаков, починал на 66-годишна възраст, е завършил образованието си през 1980 г. и е имал повече от 40 години стаж.

Пресслужбата на корабостроителната компания отбелязва, че вчера нейният генерален директор е присъствал на тържественото пускане на вода на новата подводница "Великие Луки".

Санкт Петербург е родният град на президента Владимир Путин.