Властите в Египет са започнали усилена дезинфекция в района около пирамидите в Гиза, докато обектите са затворени за посещение за туристите поради разпространението на коронавируса, предаде Ройтерс.

Работници с маски и ръкавици започнаха да метат и пръскат алеите около пирамидите, както и центровете за посрещане на посетителите и за продажба на билети.

Но самите гигантски каменни конструкции не бяха третирани с препарати, а по тях само бе пометено, както се вижда от снимките.

Всички прочути египетски археологически обекти и музеи - от Египетския музей в Кайро до Долината на царете в Луксор, бяха закрити от понеделник, след като властите предприеха мерки в опит за предотвратяване на разпространението на пандемията.

Пътническите полети също бяха спрени с изключение на онези, предназначени за превозване на последните останали туристи до техните държави.

Властите дезинфектират хотели и туристически обекти из цялата страна.

В Египет към 25 март са регистрирани 402 случая на заразени с новия коронавирус, 36 нови за последното денонощие, и 21 починали пациенти, един за последните 24 часа, предаде АП.