18-годишният Владислав Росляков е студент в Политехническият колеж в Керч от 2015 година в специалност "Монтаж, поддръжка и експлоатация на електрооборудване за промишлени и жилищни сгради". Състудентите му го описват като общителен, но обладан от идеята за величието на Русия и привърженик на проекта "Новорусия", пише "Реалний мир".

За него вече е известно, че е практикувал стрелба, опитвал се е да прави в домашни условия взривни устройства и бомби. Преди месец Росляков е получил разрешение да закупи оръжие 12-ти калибър, използвано най-вече за лов. Преди дни е купил и 150 патрона за това оръжие.

Точно с това той атакувал състудентите си в Керч, като досега официално е съобщено за 18 негови жертви, всички починали от огнестрелни рани. В сградата на колежа той заложил и най-малко 5 взривни устройства на различни места, като те са се взривявали в продължение на 5-7 минути и са предизвикали паника.

Владислав хладнокръвно е разстрелвал хората в колежа, след като патроните му почти привършили, се качил на последния етаж и сам се застрелял. В последните дни преди нападението той е говорил пред свои състуденти, че преживява тежък период заради "непризнаване на идеите, които изповядва". Последната седмица не е ходил на занятия поради болест.

Има два акаунта в руски вариант на социални мрежи, като единият е от 2014 година, но вторият е актуален и досега, като той е воден под името "Владислав Райх". В него е поискал и желанието си да замине за Донбас и да унищожи "украинската хунта".