След ден затишие, последвало инцидента с ракетите на полска територия, в почти цяла Украйна отново е обявена  въздушна тревога  тази сутрин, съобщават украинските и руските медии.

Под тревога от въздушна атака са в Киев, а така също и в Николаевска, Одеска област, в Сумска, Полтавска, Харковска, Днепропетровска, Виницка и Житомирска област, информират ТАСС и РИА "Новости".

Украинското издание "Политика Страны" публикува в Телеграм карта на областите, където е обявена въздушна тревога.

Съобщава се, че по нареждане на украинската Национална електрическа компания превантивно е изключено електричеството в Киев, а в Одеса са проехтели взривове още преди да бъде обявена тревогата. Този път не са обявени графици за аварийното изключване и включване.

Във въздуха летят четири руски ракети, написа в профила си в Телеграм ръководителят на областната военна администрация на Николаевска област Виталий Ким. По предварителни данни те са изстреляни от Ту-95МС в района на Цимлянск, Волгоградска област.

Повече от 70 снаряда са атакували района на Никопол още през нощта, съобщи шефът на областната военна администрация на Днепропетровска област Валентин Резниченко, който публикува в социалния канал и снимки от разрушенията там, съобщава УНИАН.

Има разрушения на около 20 жилищни сгради, автомобили, колеж, газопровод, а над 6000 абонати са без ток, уточнява Резниченко. Ударено е съоръжение от водоснабдителната система, поради което около 40000 семейства нямат и вода.