Въоръжен мъж блокира днес стратегически мост в украинската столица Киев и заплаши да го взриви, предават Франс прес и БТА, позовавайки се на полицията, която отцепи квартала. Мъжът стреля във въздуха и заплаши с експлозия, каза началникът на киевската полиция Андрий Кришченко.

Силите на реда определиха случая като подготовка за извършването на терористичен акт и блокираха пътното движение и движението на метрото по моста на река Днепър. Това стана в час пик и в украинската столица, където мостове свързват центъра с жилищните квартали от другата страна на реката, се образуваха гигантски задръствания.

Правоохранителните органи са обезвредили мъжа и той е задържан, предаде ТАСС. Според медийна информация става въпрос за 42-годишен жител на Крим, който до неотдавна е служил в украинската армия. Засега не е ясно какви са били мотивите му.

Кметът на града Витали Кличко заяви пред журналисти, че мъжът вероятно е бил под влиянието на опиати или алкохол, тъй като речта и исканията му са били трудно разбираеми.