Мъж на 75 години, страдащ от онкологично заболяване и прекарал няколко инфаркта, почина днес в Израел, след като му бе направена ваксина срещу новия коронавирус. Причината за смъртта се изяснява и не се прави връзка с ваксината на компанията "Пфайзер" (Pfizer), предаде ТАСС, като се позова на израелското министерство на здравеопазването.

От съобщението става ясно, че човекът е починал дома си малко след ваксинацията. Сформирана е комисия за установяване на причината за смъртта му.

Имунизационната кампания в Израел продължава. Тя започна на 20 декември и до момента 379 000 израелци са получили първата доза от ваксината на "Пфайзер".

Локдаунът в Израел

От 17 часа на 27 декември в Израел действа третата от началото на пандемията пълна карантина. До 9 януари 2021 г. на израелците е забранено да си ходят на гости и да се отдалечават на повече от 1 км от дома си, освен за да отидат на ваксинация, за получаване на медицинска или социална помощ, на съд, на кратка разходка, на работа или на училище, на сватба или на погребение, на церемония по обрязване.

Затварят се всички търговски обекти с изключение на тези, продаващи стоки от първа необходимост. Ресторантите могат да предлага храна само с доставки.

Глобите за нарушение са 500 шекела (127 евро), а при събиране на повече от допустимия брой хора - 1000 шекела.