Лекарят на Белия дом и служители, които се грижат да менюто на Доналд Тръмп, използват добре обиграни родителски методи, за да подобрят диетата на американския президент. Макар да е на 73 години, Тръмп отказвал да яде редица зеленчуци, независимо препоръките на медици, разкрива неговият бивш лекар Рони Джаксън в интервю пред "Ню Йорк таймс", цитирано от bTV.

В дългия разговор, Джаксън коментира кандидатурата си за Американския конгрес, но даде и любопитни подробности за това какво е да си личен лекар на Доналд Тръмп.

Още когато американският бизнесмен пое поста на държавен глава на Съединените щати му бяха направени редица медицински тестове за оценка на здравето му. Тогава стана ясно, че макар лошата диета Тръмп е в доста добро състояние предвид годините му.

Рони Джаксън препоръчал да се смени менюто му и да започне тренировки, за да свали излишните килограми.

"Упражненията така и не успях да ги наложа колкото ми се искаше", споделя той в интервюто.

Въпреки това екипът на Белия дом успял да подобри диетата на американския президент, използвайки добре отработени методи на... родители на малки деца.

Тръмп отказвал да яде редица зеленчуци, поради което готвачите били принудени да ги крият в други храни. "Слагахме карфиол в картофеното му пюре, например", казва Джаксън.

Друго решение било да се ограничи достъпът на Тръмп до сладолед, който той много обичал и ядял редовно.

Това не е първият път, в който служители на американския президент се опитват да го нахранят със здравословна храна. Преди време стана ясно, че готвачът на "Еър форс уан" се опитал да измами Тръмп да изяде не един, а няколко различни зеленчука. Той замаскирал пълнена чушка, правейки я да изглежда като... пълнена тиква.